grofjardanhazy:

Tegnap délutáni fotók a Várkert Bazárról

(via Fővárosi Blog)

pirossal jelölve, amit én terveztem
hehe

arkitekcher:

Cronton Colliery  |  HASSELL
Location: Knowsley, United Kingdom | Status: Open competition – Unrealised
+ More Views: Site Plan & Night Render

- The HASSELL vision for the site is for a world class, sustainable park. At its heart is a new community and new connections to the surrounding countryside and its communities. The park would be a vibrant place for current and future generations to enjoy - engaging the community and visitors in activities that reinforce the significance of the place while showing how natural and urban areas can co-exist in a positive and sustainable way. 

(via formfollowsbehaviorandurbanism)

midcenturymodernfreak:

Marcel Breuer 1964-66 | St. John’s University Library | Collegeville, Minnesota | Photos: Richard Anderson

Source: flickr.com/photos/32224170@N03

via 1, 2

(via amb-architect-blog)

g—r—o—u—p:

Hungarian Cubes

by Katharina Roters

(Source: thomortiz)

afotw:

Lemvig skatepark by EFFEKT

(via conceptlandscape)

therealgeek:

Annyival faszabb lehetne a felujitott Madach ter, ha nem betonemelvenyek tetejen lenne rajta fu, hanem mondjuk ugy, hogy ki lehessen ra fekudni vagy valami. Mondjuk legalabb van sok pad.

Sajnos, ha nem kiemelt növénykazettákban lenne, két hét múlva meg az lenne, hogy most adták át, máris kitaposták a füvet a Madách téren.

A tér ettől függetlenül nem sikerült jól, szerintem.

blazepress:

Waves of cut glass.

(via kollektivtudattalan)

blazepress:

Waves of cut glass.

tunderami:

Zsámbék - Hungary

(via kollektivtudattalan)

tunderami:

Zsámbék - Hungary

hel-sin-ki:

"Palácio dos Arcos" 🏯 (at Palácio Itamaraty)

(via amaurote)

hel-sin-ki:

"Palácio dos Arcos" 🏯 (at Palácio Itamaraty)

urbendisaster:

arquitecturavisual:

Hiroshi Nakamura&NAP Co.,Ltd. - Optical Glass House. Hiroshima, Japan. 2012

Optical Glass House was constructed beside a busy road, Hiroshi Nakamura and his studio NAP; wanted to create a private oasis where residents could still make out the movements of people and traffic beyond the walls. “The serene soundless scenery of the passing cars and trams imparts richness to life in the house,” said the architect.

https://vimeo.com/58181421

I’ve reblogged this house what feels like a million times, but this time, reblogging for floor plans and urban context.

lambtime:

we teamed up with a local woodworker to create a 45’-long bench out of a single piece of walnut.  i am really looking forward to seeing it installed.

lambtime:

we teamed up with a local woodworker to create a 45’-long bench out of a single piece of walnut.  i am really looking forward to seeing it installed.